Beschermd op reis

Bij V&V Huisartsen kunt u terecht voor uw reizigersvaccinaties en reisadvies. De artsen van de praktijk zijn officieel reizigersgeneeskundig huisarts. Voor sommige zorgverzekeraars is dit een voorwaarde voor vergoeding. Wij geven ook gele koorts vaccinaties in samenwerking met de Zuiderpark Apotheek.

Voor een goed reisadvies en voldoende tijd voor mogelijk noodzakelijke vaccinaties is het handig dat u ongeveer 6 weken van te voren een afspraak maakt. De dokter zal dan kijken welke vaccinaties voor u nodig zijn en verdere zaken omtrent uw reisgebied voor u uitzoeken.

Voorafgaand aan het bezoek aan ons verzoeken wij u het reis anamnese formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Graag willen wij dat u deze tenminste 5 dagen voor uw bezoek aan de dokter bij de assistente inlevert. Eerder mag natuurlijk ook. Op deze manier kunnen we zorgen dat we een compleet advies hebben en eventueel een compleet pakket met vaccinaties en aanvullende medicatie bij de apotheek voor u klaar laten leggen.

De kosten voor een reisadvies bedragen € 25,-. Dit is inclusief de voorbereiding van het reisadvies, een consult bij de huisarts en een vaccinatieboekje indien u dit nog niet heeft. Ook eventuele stempels en recepten vallen binnen dit bedrag. De vaccins en eventuele andere medicatie moet u zelf bij de apotheek betalen. Hoe duur de vaccins precies zijn kunnen wij niet aangeven, dat is bekend bij de apotheek. Wij kunnen wel een indicatie geven van de kosten.

Mocht u heel kort voor aanvang van uw vakantie toch nog advies willen, of u heeft een last minute reis geboekt, kom dan toch langs. Ondanks dat een volledige vaccinatie dan wellicht niet meer mogelijk is kan een gedeeltelijke vaccinatie (tegen sommige ziekten) nog steeds raadzaam zijn. Beter is het natuurlijk om altijd ruim van tevoren langs te komen. Het gewone spreekuur gaat wel voor, als u erg kort voor uw reis een afspraak probeert te maken kan het zijn dat er geen mogelijkheid meer is om langs te komen.

 

 

U kunt het formulier openen als u op de link hierboven klikt. U print het formulier uit, vult het in en brengt het langs op de praktijk of stuurt het op per post. Als u geen printer heeft kunt u ook een formulier op de praktijk komen ophalen.